2014 m. spalio 2 d. įvyko asamblėja „Funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos integravimas į sveikatos priežiūros praktiką“


Vieną iš 2014 m. spalio 2 d. įvykusios asamblėjos atspindžių žiniasklaidoje prašome žr.:

http://alfa.lt/straipsnis/892353/profesionaliu-sportininku-megdziojimas-gali-baigtis-liudnai

Asamblėjoje – šie pranešimai ir temos:

11:15 val. Asamblėjos atidarymas – Lietuvos sporto universiteto rektoriaus prof. Alberto Skurvydo sveikinimo žodis ir

Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacijos prezidento Romualdo Sabaliausko žodis.

Pranešimai:

11:30 val. Aris Esertas (Neuromedicinos institutas). Taikomosios kineziologijos integravimo į klinikinę mediciną perspektyvos.

11:40 val. Eduardas Lakštauskas (Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacija). Skausmo sindromų ir mikrotraumų profilaktika bei gydymas kūno rengybos („fitnes“) ir sporto praktikoje. Gydytojo patirtis.

11:55 val. Brigita Paulienė (Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacija).  Sutrikdytas kvėpavimo stereotipas kaip vienas iš veiksnių, darančių įtaką skausmo ir kompresijos sindromų išsivystymui.

12:15 val. Doc. dr. Pavelas Zachovajevas (Lietuvos sporto universiteto Taikomosios biologijos ir reabilitacijos katedra, Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacija). Miofascinių grandžių disfunkcija, kaip viena iš sąnarių nestabilumo atsiradimo priežasčių, fizinio krūvio metu.

12:35 val. Dr. Brigita Zachovajevienė (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sporto institutas), Aleksejus Zacharovas (Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacija). Dubens srities skausmo sindromai, išsivystantys dėl dubens dugno raumenų disfunkcijos.

12:55 val. Prof. dr. Liudmila Vasiljeva, Rusijos taikomosios kineziologijos asociacijos direktorė, Rusijos valstybinio medicinos universiteto Gydytojų tobulinimosi fakulteto Manualinės terapijos katedros vedėja, Medicinos centro „Taikomoji kineziologija” mokslinė vadovė. Funkcinės skoliozės kaip nervų sistemos sutrikimų rezultatas.

13:25 val. Aleks Sapir (Izraelio Ben-Guriono universitetas). Dviratininkų neurodinaminio komponento diagnostika ir korekcija.

13:55 val. Sergej Molotkov, gydytojas reanimatologas, manualinės terapijos specialistas (Maskva). Tinklininkų dubens nestabilumas. Greito funkcijų grąžinimo taktika.

 14:25–15:20 val. Pertrauka.

15:20 val. Taikomosios kineziologijos praktika – meistriškumo pamoka. Aleks Sapir. Sportininkų apatinio kvadranto neurodinaminiai pažeidimai. Diagnostikos taktika ir korekcijos galimybės.

16:20 val. Taikomosios kineziologijos praktika – meistriškumo pamoka. Prof. Liudmila Vasiljeva. Sportininkų dubens srities nestabilumas. Kineziologinės diagnostikos ir korekcijos taktika.

17:20–17:50 val. Diskusija, atsakymai į klausimus.

17:50 val. Pažymėjimų (8 val.) išdavimas. Informacija apie Klinikinės kineziologijos mokyklą.

Dalis pranešimų – rusų kalba, jie versti į lietuvių kalbą.

Asamblėja buvo skirta kineziterapeutams, sporto gydytojams, gydytojams neurologams, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojams, refleksoterapeutams, sporto medicinos, manualinės terapijos bei osteopatijos specialistams, gydytojams traumatologams ortopedams, kūno kultūros specialistams, treneriams.

Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacija

Įmonės kodas: 302831637

A. s. Nr. LT33 7044 0600 0784 6804

SEB bankas, banko kodas 70440