2018 m. spalio 26-28 d. prof. L.Vasiljevos ir doc. T.Gololobov seminaras


2018 m. spalio 26-28 d. vyksta 24 val. teorinis-praktinis seminaras „REFLEKSOTERAPIJA IR MANUALINĖ TERAPIJA GYDANT KOMPRESINIUS STUBURO SINDROMUS“

Seminaras skirtas medicinos gydytojams (visos profesinės kvalifikacijos) ir kineziterapeutams.

Seminaro programa suderinta su LR Sveikatos apsaugos ministerija, dalyviams bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.

Lektoriai: Liudmila Vasiljeva, medicinos mokslų daktarė, profesorė, Medicininės kineziologijos ir manualinės terapijos akademijos direktorė;

Timur Gololobov, Medicininės kineziologijos ir manualinės terapijos akademijos docentas, refleksoterapeuto darbo patirtis daugiau kaip 30 metų, kineziologo – 16 metų.

Vyks Trakuose, pradžia spalio 26 d., penktadienį, 10.00 val. Vertimas į lietuvių kalbą.

Registracija išankstinė el. p. seminarai@funkcinemedicina.lt

Aktualu!!! Be energijos balanso neįmanomas ne tik mechaninis judėjimas (eiti), bet ir cheminis (apykaitos procesai) bei emocinis (reakcija į išorinis dirgiklius). Esant bet kurio paciento organo patologijai, visada bus pažeistas ir atitinkamas meridianas, atsiranda stoka energijos, reikalingos prarastos organo funkcijos grąžinimui. Tokiais atvejais visceralinė ir metabolinė korekcijos neleidžia pasiekti reikiamo poveikio. Daugumai pacientų, patyrusių emocinį stresą, atsiranda energetinis meridianų disbalansas, viename – energijos perteklius, kitame – stoka. Tokiems pacientams nepavyksta padėti, dirbant tik su emocijomis. Tačiau svarbiausia yra tai, kad pacientui su padidėjusiu kepenų meridiano aktyvumu nuolat bus sujaudinta simpato-adrenalinė sistema. Tai pasireiškia ne tik širdies ir kraujagyslių ligomis, bet ir alina antinksčius. Tai vadinamasis emocinis ir sportinis degimas.

Tokiais atvejais, nesubalansavus energijos,  sveikatos grąžinti praktiškai neįmanoma. Kitai pacientų grupei su patologiniu inksto meridiano aktyvumu sukels parasimpatinės nervų sistemos disfunkciją. Tai pasireikš ne tik šlapimo-lytinės sistemos ligomis, bet ir vidaus organų trofikos pažeidimu, fermentopatijų išsivystymu. Tokiomis sąlygomis blogėja maisto pasisavinimas. Vystosi autointoksikacijos ir alerginės reakcijos į nepasisavintus baltymus. Gydymas, siekiant šlapimo-lytinės, širdies ir kraujagyslių bei virškinimo sistemų veiklos atkūrimo, neefektyvus.

Programa. Teoriniai akupunktūros pagrindai. Tradicinės kinų medicinos senovės rytų koncepcijos (In-Jan, U-Sin, Čžan- fu, Ci, Czin, mokymas apie kanalus ir kolaterales). Kanalo-meridianinės teorijos elektromagnetinė koncepcija. Taikomoji kineziologija akupunktūroje. Mokslas apie kanalus, pagrindiniai kanalai, kolateralės, Lo-punktai, budėjimo taškai, 5 pirminių elementų taškai, Mo-punktai, Šu-punktai. Energinio disbalanso formavimosi mechanizmai. Cheminės, struktūrinės ir emocinės kilmės funkcinių energinių pažeidimų organizme suvokimas pagal taikomąją kineziologiją. Skausmo kontrolė: „įėjimo vartai pagal Melzaką-Uolu“. Indikacijos ir kontraindikacijos taikant metodus, veikiančius akupunktūrinę sistemą.

Praktikiniai įgūdžiai. Seminare bus pateiktos lengvai suprantamos technikos, padėsiančios nustatyti vyraujančius simpatinės ir parasimpatinės nervų sistemos pažeidimą, nustatančios, kada ir kokiomis sąlygomis galima tikėtis efektyvios energinės, metabolinės ir emocinės korekcijos. Pateikiama recepto sudarymo taisyklė pagal Didžiojo energijos cirkuliacijos rato dėsnį, pagal U-Sin ciklą, korekciją vieno kanalo lygiu – vidinės eigos, Lo- skersinės. Apžvalginis nagrinėjimas pagrindinių kanalų, dalyvaujančių Didžiojo energijos cirkuliavimo rate, išorinės ir vidinės eigos; indikacijos kanalų veikimui, tarpusavio ryšiai, standartiniai taškai, 5 elementų taškai, raumenų, susijusių su kanalais, testavimas, pateikiama unikali pulso diagnostikos metodika per vieną valandą, vizuali diagnostika iš veido, liežuvio, ausies kriauklės, delno. Taip pat planuojamas paprastų algoritmų, nustatančių meridianus su padidėjusiu ir sumažėjusiu aktyvumu, bei jų koregavimo metodų praktinis įvaldymas. Terapijoje, jungiant akupunktūrą, pirštų presūrą, derinant su raumenų testavimu, galima pasiekti unikalių rezultatų ne tik atstatant energinius resursus, bet ir atkuriant harmoniją tarp meridianų. Pabaigoje kursų dalyviai bus išmokyti energinį balansą koreguojančios gimnastikos

Seminarui reikia pasiruošti: reikia žinoti visų 12 porinių meridianų vietas, sedatyvių ir tonizuojančių taškų vietas, taip pat – susijusių su meridianais; raumeninį manualinį raumenų testavimą.