2015 m. rugsėjo 5-6 d. įvyko G.Krutov seminaras


Įvyko Gyd. Grigorij Krutov (Rusijos valstybinis medicinos universitetas) seminaras

Įvairių sporto šakų sportininkų judesių stereotipai, jų sutrikimai, diagnostika ir korekcija

(Posturalinės provokacijos. Lokalus ir sisteminis raumenų testavimas. Statikos ir judesio raumenys indikatoriai. Žingsnio stereotipo, sportinio stereotipo ir profesionalaus stereotipo testavimo sąsajos. Receptorinė provokacija: raumens susitraukimas, raumens drenažas. Judesio koordinacijos testavimas ir korekcija. Nervinių laidų ir posturalinių receptorių provokacija. Ligamentinis judesių nesuderinamumas. Profesionalaus stereotipo disfunkcijos emocinio komponento diagnostika ir korekcija. Redukacija. Mikroadatų panaudojimas)

 

Kodėl buvo verta dalyvauti gyd. G.Krutov seminare „Įvairių sporto šakų sportininkų judesių stereotipai, jų sutrikimai, diagnostika ir korekcija“?

Į varžybas atvyksta stipriausieji. Tačiau galiausiai vieni nugali, o kiti lieka nugalėti. Kuo ypatingi sportininkai, kurie nuolat pasiekia pergales ir sėkmę? Kodėl treneris ne visada gali perteikti techniką, o sportininko kūnas ne visada gali atlikti judesį? Pamatyti pažeidimą, suvokti jo priežastį, ištestuoti arba „sudėlioti“ iš naujo, – tai ir yra praktinio seminaro apie taikomąją kineziologiją sporto praktikoje užduotis. Jūs išmoksite sportininkų manualinio raumenų testavimo (MRT) ypatumų. MRT taikymo sportininkams, kurių veikloje vyrauja statiniai krūviai. MRT taikymo dinaminėms sporto šakoms. Taikydami MRT, išmoksite atskirti lokalius pakitimus nuo sisteminių. Išmoksite provokuoti judesio raumeninį komponentą, pastebėti raiščių disbalansą. Gebėsite atlikti įprastų judesių provokavimą bei diagnozuoti raumenų, raiščių bei kaulų problemas. Išmoksite iš naujo grąžinti judesio stereotipą.

bus analizuojamos šios potemės ir praktiškai mokomasi:

Iki kitų seminarų Trakuose!

Lietuvos funkcinės medicinos ir taikomosios kineziologijos asociacija

VšĮ Funkcinės medicinos mokymo ir gydymo centras

info@funkcinemedicina.lt